Teljesült az ígéret, a felnőtt lakosság 70 százalékát be tudják oltani az EU-ban

Teljesült az ígéret, a felnőtt lakosság 70 százalékát be tudják oltani az EU-ban

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszél az Angela Merkel német kancellárral közösen tartott online sajtótájékoztatón Brüsszelben 2020. július 2-án (Fotó: MTI/EPA/AFP Pool/John thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió elérte azt a kitűzött célt, hogy júliusra rendelkezésre álljon a felnőtt lakosság 70 százalékának teljes beoltására elegendő vakcina a koronavírus ellen – jelentette be szombaton Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A 27 tagországi kormány felelős azért, hogy az emberek megkapják a vakcinát, és egyes kormányok ebben sokkal gyorsabbak voltak, mint mások – mondta a bizottsági elnök, és hangsúlyozta: „az EU megtartotta a szavát”.

Az EU közös vakcinabeszerzési programja keretében – amelyet a bizottság irányított – 500 millió adag (330 millió Pfizer-BioNTech-, 100 millió AstraZeneca-, 50 millió Moderna- és 20 millió Johnson and Johnson) vakcinát szállítanak ki vasárnapig a tagországoknak, amelyekben összesen körülbelül 366 millió felnőtt él.

„Még nem győztük le a koronavírus-járványt, de felkészültünk arra, hogy folytassuk a tagországok oltóanyaggal történő ellátását az új vírusvariánsok ellen is. Nekik most meg kell tenniük mindent annak érdekében, hogy folytatódjon a tömeges oltás. Csakis akkor leszünk mindannyian biztonságban” – jelentette ki a bizottsági elnök. (MTI)

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Szilveszteri különkiadás