Tetőzhet a járvány Belgiumban

Tetőzhet a járvány Belgiumban

Hogyan akadályozzuk meg a koronavírus terjedését? Figyelmeztető tábla Brüsszelben )Fotó: Arató László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A belga járványügyi bizottság tagja arra figyelmeztet, hogy a járvány lassan eléri a csúcspontját az országban, azonban ez korántsem jelenti annak végét – írja az MTI.

A hétvégén 164 ember halt meg Belgiumban, ezzel 1447-re emelkedett a halálesetek száma. Lassan már húszezer embernél diagnosztizálták a betegséget, a fertőzés epicentruma továbbra is a flamand régió ahol a megbetegedések közel 60 százalékát regisztráltak. – Óvatosnak kell maradnunk, hosszú és nehéz hetek várnak még ránk – közölte a belga járványügyi bizottság tagja.

Hollandiában a hétvégén 156-an hunytak el a vírus okozta betegségben, így a járványhoz kapcsolódó halálesetek száma 1766 az országban. A fertőzöttek száma közelít a húszezerhez. A holland sajtó szerint az állampolgárok több mint fele legalább féléves egészségügyi korlátozásokra számít az országban, de voltak, akik azt sem zárták ki, hogy a rendkívüli intézkedések akár egy évig is érvényben maradhatnak.

Luxemburgban, a fertőzöttek aránya még mindig magas az ország lakosságának számához képest, eddig 2729 fertőzöttet regisztráltak eddig a félmilliós nagyhercegségben. Xavier Bettel miniszterelnök hétvégi sajtótájékoztatóján, felhívta a figyelmet, hogy a korlátozási szabályokat követni kell, mert nem múlt el még a veszély.