Tévések mentettek embereket a horvátországi földrengés után

Tévések mentettek embereket a horvátországi földrengés után

Egy épület romjainál katonák Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,4 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetőleg többen megsérültek. MTI/AP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy zajlik az anyagi és emberi károk felmérése a tegnapi horvátországi földrengés után, úgy kerülnek felszínre az emberi bátorságról és áldozatkészségről szóló történetek is, írja a Telex.

A petrinjai önkormányzat egyik dolgozója csak azért maradhatott életben az összedőlt épületben, mert egy székkel védte magát a hulló törmeléktől. A nyomkereső kutyák szagolták ki a nő jelenlétét, majd több órányi munka után a fejét kiszabadítva oxigént kapott, hogy könnyebben lélegezhessen.

A horvát RTL tudósítói éppen a polgármesterrel készítettek riportot, amikor megrengett a föld. Ezután a riporterek kiáltozva ajánlották a segítségüket a jelenlévőknek. Sokan kértek segítséget, például egy apa is, aki gyermekével együtt szorult a kocsijába.

A földrengésnek immár hét igazolt áldozata van. A magyar katasztrófavédelem két tonnányi segélyszállítmányt indít útnak a társszervezet megsegítésére.