Tizenötmillióra nőtt fertőzöttek száma a világon

Tizenötmillióra nőtt fertőzöttek száma a világon

Drónnal készített légi felvétel a koronavírus-tesztelésre várakozó autósokról a Los Angeles-i Dodge Stadion parkolójában 2020. július 1-jén. A tesztállomás az ország legnagyobbja, naponta 6500 tesztet tudnak elvégezni a hét hat napján (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Worldometers statisztikai oldal adatai szerint az éjszaka meghaladta a 15 milliót az ismert koronavírus-fertőzések száma a világban! Ebből több mint négymillió pozitív esetre az Amerikai Egyesült Államokban bukkantak, csaknem 2,2 millió fertőzött Brazíliában él, míg Indiában 1,2 millió pedig. A fertőzéssel bizonyítottan összeköthető regisztrált halállesetek száma 619 ezer emelkedett a világon.

A járvány továbbra sem csitul: tegnap 239 ezer új pozitív teszteredményt regisztráltak a hatóságok világszerte és 5678 halálesetet. A legtöbb áldozat Brazíliában volt (1356), majd az Egyesül Államok (1119) és India következik (671).

Európában tovább csökken a napi új esetek száma (13 957), a járvány legjobban az amerikai kontinensen tombol – közel 145 ezer friss fertőzés –, majd Ázsia következik (66 ezer új pozitív teszt). Afrikában tegnap csaknem 14 ezer új megbetegedést találtak, ezeknek több mint felét, 8 170 eset a Dél-afrikai Köztársaság jelentette.

Ha az egymillió lakosra eső fertőzések számát nézzük, továbbra is Katar a legsúlyosabban érintett ország a világon: minden 26. lakos elkapta a koronavírust. A nagy országok közül Chilében a legrosszabb a helyzet (minden 57. polgáruk érintett), az Egyesült Államokban 82 emberből egy találkozott már a fertőzéssel.