Több embert is túszul ejtettek egy német gyógyszertárban

Több embert is túszul ejtettek egy német gyógyszertárban

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Túszokat ejtettek a németországi Karlsruhéban egy gyógyszertárban – közölte pénteken a helyi rendőrség az MTI szerint.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint több embert ejtettek túszul egy belvárosi patikában délután. Valamennyien sértetlenek. A rendőrség kapcsolatban áll a túszejtővel, a művelet késő estig nem zárult le. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követel a túszok – két ember – elengedéséért.
A környéket lezárták, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Az SWR szerint ugyanebben a gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni.
A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

Frissítés: Este 9 óra után a karslruhe-i rendőrség azt közölte Twitter-oldalán, sikerült bejutniuk a gyógyszertárépületébe. Egy férfi gyanúsítottat letartóztattak. Előzetes információik szerint nem sérült meg senki.