Többtucatnyian koronavírusosak Putyin környezetéből

Többtucatnyian koronavírusosak Putyin környezetéből

Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést tart Alekszandr Bortnyikov, az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB igazgatójával a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2020. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többtucatnyian kapták el a koronavírus-fertőzést Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéből. Ezt az orosz elnök jelentette be, amikor videokapcsolat segítségével felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.

– Mint tudják, sajnos az utolsó pillanatban kénytelen voltam lemondani a dusanbei látogatásomat. Nagyon sajnálom, de ez azzal áll összefüggésben, hogy a legközelebbi környezetemben koronavírusos megbetegedéseket mutattak ki. Nem egy és nem két, hanem több tucat emberről van szó – fogalmazott. Emiatt ő most néhány napig „önizolációban” marad.

A Kreml korábbi tájékoztatása szerint az elnök egészséges, és az antitestszintje magas. Március 23-án kapta meg az új koronavírus elleni első védőoltást, április 14-én pedig a második dózist. Az csak június 30-án lett nyilvános, hogy Szputnyik V-vel oltották be.

Alekszandr Gincburg, a Covid-19 elleni első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet vezetője egy keddi nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az elnöknek elég lesz egy hétig elszigeteltségben maradnia. Korábbi orosz sajtóértesülések szerint mindenkinek, akit Putyin fogad, egy hétig előzetes karanténba kell vonulnia.

(MTI)