Tömeges megbetegedés ütötte fel a fejét Dél-Indiában

Tömeges megbetegedés ütötte fel a fejét Dél-Indiában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megbetegedettek vérében vírusfertőzésre utaló jeleket nem találtak, de nagy mennyiségben volt jelen ólom és nikkel, ami mérgezésre utal.

Ázsiai források alapján a BBC is beszámolt róla, hogy az indiai Eluru városban, amely a délkeleti államban Andhra Pradesh-ben található, százak kerültek ismeretlen eredetű megbetegedéssel kórházba. Bár az állam a koronavírussal egyik legfertőzöttebb állam Indián belül, ám a hétvégén emiatt a betegség miatt kerültek többen kórházba. Jelenleg nagyjából 500 esetet dokumentáltak, egy halálos áldozattal.

A BBC beszámolója szerint az orvosok kizárták a légszennyezést vagy vízszennyezést mint lehetséges okokat. A megbetegedettek tünetei között a fejfájás, hányinger, hányás és az ájulás is megtalálható. Az eddig levett és elemzett vérminták vírusfertőzésre utaló jelet nem mutattak, ám nagy mennyiségben volt jelen ólom, nikkel illetve más nehézfémek. Minden pácienst ellenőriztek koronavírusra is, ám egyikük sem bizonyult fertőzöttnek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hamarosan szakértőket küld az esetek kivizsgálására. Az ellenzéki Telugu Desam párt (Telugu földje párt) szerint mérgezett ívóvíz áll a tömeges megbetegedések hátterében, a csatornákat nem tisztították meg már másfél éve.