Török-szír földrengés: három túlélőt mentett ki a reformátusok mentőcsapata

Török-szír földrengés: három túlélőt mentett ki a reformátusok mentőcsapata

A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsapatának újabb küldöttsége. (Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportja eddig három túlélőt menekített ki a romok alól a törökországi földrengés sújtotta területeken – tájékoztatta a segélyszervezet pénteken az MTI-t.

A küldöttség jelenleg 19 emberrel és négy kutyával dolgozik Antakyában. A szeretetszolgálat csütörtökön küldött újabb, 11 tagú kutató-mentő csapatot a törökországi földrengés helyszínére. Akkor azt írták: az új csapat tagjai közül a mentőtisztek és mentőápolók a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni, míg a tűzoltó specialisták a negyedik, területkutatásra kiképzett kutyával a romok alá szorult emberek felkutatását segítik. A Facebook-oldalukon videón is beszámoltak a mentésről, amely ITT megtekinthető.

A református mentőcsapattal kapcsolatban korábban megírtuk, Kovács Zoltán államtitkár lánya Níla nevű kutyájával vesz részt a mentési akcióban, a szeretetszolgálat első csapatával kedden indult útnak.