Sorra bukja el Oroszország a sporteseményeket, törölték az idei Forma–1-es Orosz Nagydíjat is

Sorra bukja el Oroszország a sporteseményeket, törölték az idei Forma–1-es Orosz Nagydíjat is

Képünk csak illusztráció! Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamán a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Ukrajna ellen indított csütörtök hajnali, átfogó orosz támadás miatt törölték a 2022-es Formula–1 Orosz Nagydíját, közölte az F1 vezetősége pénteken. A döntést a csapatfőnökök és az F1 vezetői közösen hozták meg egy csütörtöki gyűlésen – írja a Telex.

„Szomorúan és megdöbbenéssel figyeljük az ukrajnai fejleményeket, és reméljük, hogy a jelenlegi helyzet gyorsan és békésen megoldódik. Csütörtök este a Formaula-1, az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) és a csapatok megvitatták sportágunk helyzetét, és az összes érintett fél véleményét is figyelembe véve arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenlegi körülmények között lehetetlen megtartani az Orosz Nagydíjat” – áll a közleményben.

A futamot eredetileg szeptember 25-én rendezték volna meg – ez lett volna az utolsó év, hogy Szocsiban tartják az Orosz Nagydíjat, mielőtt egy teljesen új, szentpétervári pályára költöztették volna a helyi versenyt.

Nem ez az első nemzetközi sportverseny, amelyet elbukott Oroszország Ukrajna megtámadása miatt: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elvette Szentpétervártól az idei Bajnokok Ligája-döntő rendezési jogát.

A háborúról szóló folyamatos tudósításunkat ITT olvashatja el.