Trump azt állítja, hogy jövő kedden letartóztatják

Trump azt állítja, hogy jövő kedden letartóztatják

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump formálisan is elfogadja az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján a washingtoni Fehér Ház kertjében tartott ceremónián 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton arról írt a saját közösségi média felületén, a Truth Socialon, miszerint várhatóan jövő kedden letartóztatják egy New York-i büntetőügyben, illetve azt állította, hogy ehhez a manhattani kerületi ügyésznek van köze, és tiltakozásra szólította fel támogatóit. Egész pontosan ezt írta, önmagát első szám harmadik személyben feltüntetve: „Az Egyesült Államok messze vezető republikánus jelöltjét és volt elnökét jövő kedden letartóztatják.” Majd hozzátette: „Tiltakozzatok, vegyétek vissza a nemzetünket!”

A The Guardian cikke szerint Trump arra az ügyre céloz, amely többek közt arról szól, hogy hallgatási pénzt  fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek. Néhány nappal ezelőtt egyébként valóban tanúskodásra kérte fel a New York-i főügyészség Trumpot Daniels ügyében, ami szakértők szerint annak lehet a jele, hogy közel a vádemelés. A gyanú szerint Trump ügyvédje, Michael Cohen még 2016-ban fizethetett 130 ezer dollárt a pornószínésznőnek azért, hogy titokban maradjon a viszonya Trumppal.

Trump nem árult el részleteket arról, hogy miért gondolja, hogy pont most emelnek vádat ellene. Posztja előtt egyébként semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett az igazságszolgáltatás részéről a vádemelés tényéről vagy időpontjáról. Trump szerint azonban jogi csapata számít a vádemelés bekövetkeztére, és a színfalak mögött már készül a következő lépésekre.

Pénteken egyébként a Facebook, a Twitter és a YouTube is feloldotta Donald Trump tiltását. A volt elnököt azért függesztették fel, mert 2021. január 6-án állítólag dicsérte az amerikai Capitoliumot, azaz a törvényhozást megrohamozó zavargókat.