Trump bírósághoz fordul, hiányzik neki a Twitter

Trump bírósághoz fordul, hiányzik neki a Twitter

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump formálisan is elfogadja az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján a washingtoni Fehér Ház kertjében tartott ceremónián 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kérvényt nyújtott be pénteken egy floridai szövetségi bíróhoz Donald Trump azért, hogy a bíróság kötelezze a Twittert az egykori elnök januárban törölt fiókja visszaállítására - írta a Guardian alapján a 444.hu.

A Twitter januárban azután függesztette fel véglegesen Donald Trump személyes fiókját, hogy a bukott elnök hónapokon át tartó hazugságkampánya lezárásaként lelkesen biztatta híveit az elnökválasztás eredményhirdetésének megakadályozására - miközben azok már az amerikai törvényhozás épületét ostromolták. Január 6-ára Donald Trump, aki előtte heteken át hangoztatta minden bizonyíték nélkül, hogy a választást elcsalták, nagygyűlést hirdetett a Fehér Ház elé, ahol ellenállásra buzdította híveit. Ők aztán a Capitoliumhoz vonulva megostromolták a törvényhozás épületét.

A Twitter mellett Trumpot a Google és a Facebook is letiltotta. Ez komoly csapás volt az elnöknek, aki szinte az egész napját a Twitteren töltötte, ez volt a legfőbb kommunikációs platformja. Olyannyira Twitter-függő volt, hogy a letiltása után saját weboldalára is kirakatott egy twitter-szerű mikroblogot, ám mivel azt senki sem olvasta, idővel törölte.

A Guardian beszámolója szerint a Twitter egyelőre nem reagált Trump beadványára, Trump képviselői pedig munkaidejükön túl nem reagáltak a Reuters kérdéseire.