Trump: Én vagyok az egyetlen republikánus, aki nyerhet 2024-ben

Trump: Én vagyok az egyetlen republikánus, aki nyerhet 2024-ben

A 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök egy kampányrendezvényen, New Hampshire-ben 2023. április 27-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Én vagyok az egyetlen republikánus jelölt, aki megnyerheti a 2024-es elnökválasztást – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök egy pártrendezvényen. A Lincoln Dinner elnevezésű eseményen a Republikánus Párt 13 elnökjelölt-aspiránsa részt vett és 10 perces beszédet tartott a BBC beszámolója szerint. A mintegy 1200 résztvevő előtt Trump beszédével azt próbálta meg sugallni, hogy azért kell szembenéznie egy sor büntetőjogi váddal, mert indulni akar az elnökválasztáson. Le is szögezte, akkor is indul a Fehér Házért, ha elítélnék.

Nem szólalt viszont fel Trump legkomolyabb kihívója, Ron DeSantis floridai kormányzó ugyanis csütörtök óta Iowában van kampánykörúton.

Nagyot kellene egyébként hajráznia még neki is ahhoz, hogy beérje Trumpot. A felmérések ugyanis nagy Trump előnyt mutatnak. A republikánus-közeli FiveThirtyEight közvélemény-kutató legfrissebb adatai szerint Trumpnak 52,4, míg DeSantisnak 15,5 százalékos a népszerűsége. A többiek pedig 10 százalék alatt állnak: így Vivek Ramaswamy üzletembert 6,8, Mike Pence volt alelnököt 4,6, Nikki Haley volt amerikai ENSZ-nagykövetet pedig 3,1 százalékra mérték. Ha Trump és DeSantis egyedül mérkőzne meg, ott is tetemes előnye van a volt elnöknek, 61-39-re vezet floridai kihívójával szemben.