Trump nem akar online vitázni

Trump nem akar online vitázni

Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök (b) és demokrata párti kihívója, Joe Biden az ohiói Cleveland város Case Western Reserve egyetemén rendezett elsõ elnökjelölti vitában 2020. szeptember 29-én (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A második elnökjelölti vitára október 15-én a floridai Miamiban került volna sor, a vitát szervező bizottság azonban csütörtök reggel kiadott közleményében tudatta: úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány és Donald Trump fertőzöttsége miatt ezt nem személyesen, hanem interneten tartanák meg. Donald Trump és demokrata párti kihívója, Joe Biden két különböző helyszínről kapcsolódna be a vitába, amelyet a moderátor Miamiból irányítana.    

Trump azonban bejelentette: „nem vesztegeti az idejét egy olyan vitára, amely ellenfelének megvédését szolgálja” – adja hírül a BBC. Hírek szerint az elnök azért is kerülné ezt a vitát, mert a moderátor, Steve Scully erősen Trump-ellenes újságíró. 

Joe Biden kampánystábja minderről úgy vélekedik, hogy Trump így próbál kibújni a járvány félrekezelése és a gazdasági visszaesés miatti felelősségvállalás alól.

Most úgy tűnik, hogy kompromisszumos megoldásként október 22-én rendezik meg a vitát, bár még nem világos, hogy ez milyen formát ölt majd.Az első elnökjelölti vitát szeptemberben 30-án tartották, amely botrányosra és durván személyeskedőre sikeredett.