Trump szerint a lánya „már régen nem ért semmit”

Trump szerint a lánya „már régen nem ért semmit”

Angela Merkel, Jared Kushner, Donald Trump és Ivanka Trump (Fotó: The White House)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump volt amerikai elnök a saját magának létrehozott közösségi oldalon, a Truth Socialon (mivel minden más oldalról kitiltották már) reagált a lánya, a korábban „first daughternek” hívott Ivanka Trump kijelentéseire, miszerint ő elfogadja Bill Barr, Trump igazságügy-minisztere értékelését, és így nem hiszi, hogy a 2020-as elnökválasztást elcsalták volna.

Ivanka Trump vallomását a Capitolium 2021. január 6-i ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság hozta nyilvánosságra. Aznap a Trump által felbujtott csőcselék szabályosan megrohamozta az amerikai törvényhozás épületét, és több rendőrt is megöltek (és fel akarták akasztani Mike Pence alelnököt).

A volt elnök lánya vallomását egyértelműen árulásnak tartja, és azt írta róla, hogy Ivanka „nem vett részt a választási eredmények vizsgálatában. Már régóta nem értett abból semmit, ami történt, és szerintem csak tiszteletteljes akart lenni Bill Barral és az igazságügyi miniszteri pozícióval.” (Az amerikai jogrendben az igazságügy-miniszter és a legfőbb ügyész ugyanazt a tisztséget jelenti.)

Trump persze azért Barr említése után írta, hogy „(ő egy rohadék!)” és „gyáva”, mivel Barrt tartja a legnagyobb árulónak, amiért a miniszter nem vette át Trumptól az elcsalt választásokról szóló hazugságokat, majd le is mondott, amikor erre akarták kényszeríteni.

A január 6-i zavargásról szóló kongresszusi meghallgatás valóságos főműsoridős politikai valóságshow-vá lett Amerikában, 20 millióan nézték a meghallgatást élőben.