Hatalmas tömeg zsúfolódott össze Tiszabecsnél

Hatalmas tömeg zsúfolódott össze Tiszabecsnél

Autó ellenőrzése a tiszabecsi határátkelő ukrán oldalán (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiküldött tudósítóink jelentették, hogy óriási tömeg van a Tiszabecsnél az ukrán–magyar határ másik oldalán. Százával állnak sorban a gyalogos átkelésre várakozók, bőröndökkel, jellemzően nők és gyerekek.

Az autóknál is komoly sor alakult ki - tegnap, amikor érte jártunk, autók alig voltak. Munkatársaink is itt terveztek hazatérni, de a várhatóan sok órás sort látva most Románián át próbálnak hazatérni.

Korábban az az információ érkezett kollégáinktól, hogy míg tegnap reggel több kilométeres sorban álltak az autók a beregszászi ukrán–magyar határ kárpátaljai oldalán, és volt, aki több mint 13 órát áll sorba, az autóoszlop szombat reggelre pár száz méteresre apadt és 2-3 óra alatt át lehet jutni Magyarországra.

A beregszászi magyar konzulátus előtt viszont mos is nagy sor áll: ugyan ma hivatalosan szünnap van, az útlevelet igénylő kárpátaljai magyar állampolgárokat fogadják, és információink szerint gyorsított eljárásban adják ki az útleveleket.

Címkék: ukrajnai háború