Túl sok a kokain Belgiumban

Túl sok a kokain Belgiumban

Kokain. A kép csak illusztráció! (Fotó: Colin Davis/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan sok kokaint foglaltak le az elmúlt időszakban a belgiumi Antwerpen kikötőjében, hogy nem tudják egyszerre megsemmisíteni, tárolása azonban biztonsági aggályokat vet fel – közölte hétvégi számában a La Libre Belgique belga napilap. A vámhatóság 2021-ben csaknem 90 tonna kokaint foglalt le az antwerpeni kikötőben, a tavalyi rekord azonban minden valószínűség szerint idén is megdől, becslések szerint ugyanis az idei kokainfogás a 100 tonnát is elérheti – idézte a francia nyelvű lap cikkét az MTI.

A tengeri szállítással érkezett, konténerekben felfedezett kokain rendkívüli mennyisége azonban komoly biztonsági problémát jelent a helyi hatóságoknak. Az a probléma, hogy az engedélyezett szemétégetők nem tudják azonnal feldolgozni az összes lefoglalt kábítószert, ezért azt megsemmisítése előtt raktárakban kell tárolni. A legfoglalt kábítószerkészlet azonban akkora, hogy a bűnbandák megpróbálhatják ellopni. Bart De Wever, Antwerpen polgármestere és a belga igazságügyi miniszter egyeztetésbe kezdett a megoldás megtalálására.