Tűz ütött ki a dél-afrikai parlament épületében

Tűz ütött ki a dél-afrikai parlament épületében

Tűz – Fotónk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tűzoltók lepték el Fokvárosban a dél-afrikai parlament környékét, miután vasárnap reggel lángra kapott a történelmi múltú épületegyüttes teteje – számol a The Guardian

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a hatalmasra terebélyesedő tüzet, amelyet még nem sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. A helyi média úgy tudja, senki sem sérült meg a lángra kapott épületben. Hírek szerint az épület falán repedések keletkeztek, a közösségi médiában megjelent videók is arról árulkodnak, hogy a tűz továbbterjedt a parlamenten belül.

– A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére – közölte a helyi médiával Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője.

A tűz néhány órával azután következett be, hogy állami gyászszertartáson végső nyugalomra helyezték a 90 éves korában elhunyt Desmond Tutu Nobel-békedíjas anglikán érseket, a dél-afrikai apartheid-ellenes küzdelem egyik vezéralakját a fokvárosi Szent György-katedrálisban. Ez utóbbi épület a parlament közelében található.

Tavaly áprilisban a Fokvárosi Egyetem könyvtára gyulladt ki, ahol afrikai archívumok egyedülálló gyűjteményét őrzik. 

Címkék: tűzeset, Dél-Afrika