Újabb 1,1 milliárd dolláros amerikai segítség Ukrajnának

Újabb 1,1 milliárd dolláros amerikai segítség Ukrajnának

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy újabb, nagyjából 1,1 milliárd dollár értékű fegyvert, lőszert, katonai járművet, robbanóanyagot és egyéb védelmi eszközöket ad Ukrajnának, hogy ezzel segítse az ország védekezését az orosz agresszióval szemben.

A minisztérium szerint ez az újabb segítségcsomag azt mutatja, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna hosszú távú támogatása mellett. Több éves időtávra terveznek, hogy így fejlesszék az ukrán fegyveres erők kritikus fontosságú képességeit, hogy „továbbra is védeni tudják Ukrajna szuverenitását és területi egységét, az orosz agresszióval szemben.”

A mostani csomagban többek között a következő eszközök átadásáról döntöttek: 18 nagy mobilitású rakétarendszer (HIMARS), a hozzá való lövedékekkel; 150 páncélozott harcijármű, 150 fegyvervontató jármű; 40 teherautó és 80 pótkocsi; két dróntámogató radar; 20 többcélú radar; drónelhárító rendszerek; biztonságos kommunikációs és felderítő rendszerek; robbanószerrel kapcsolatos felszerelések; testpáncélok; a kiképzés és fenntartás támogatása.

 

Címkék: ukrajnai háború