Újabb fekete rekordok Amerikában

Újabb fekete rekordok Amerikában

A washington kongresszus alsóháza a Donald Trump elmozdítását célzó impeachment eljárás megszavazásakor, 2019. december 18-án (Fotó: United States House of Representatives)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár teljesen egyértelmű, hogy az Egyesült Államok lett a koronavírus-világjárvány új központja: csak tegnap közel 25 ezer új pozitív esetet találtak és 912 áldozata volt a megbetegedésnek. Mindkettő az eddigi legmagasabb érték (az áldozatok száma 558-ról ugrott fel kilencszáz fölé), és ezzel csak az Államokban a járvány halottainak a száma meghaladta a négyezret, és további 4576 ember van kritikus állapotban. 

Ha a trend folytatódik, akkor szerdán a fertőzöttek száma meghaladja a kétszázezret, és ez azért is riasztó, mert a ma reggeli adatok szerint is már tízszer akkora volt az egymillió lakosra eső fertőzöttek száma az USÁ-ban (570), mint a járvány kiindulópontjának számító Kínában (57). A betegség gócpontja egyértelműen a közel húszmilliós New York államban van (ennek része New York város is), itt jelenleg 76 ezer pozitív esetről tudnak. 

Trump: „nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra | Magyar Hang

„Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban. „Azt szeretném, hogy minden amerikai készüljön fel az előttünk álló zord napokra. Nagyon nehéz két hetünk lesz" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy ezt követően „mégis csak lesz valami fény az alagút végén".