Újabb lövöldözés Amerikában: egy iowai templomnál öltek meg két nőt

Újabb lövöldözés Amerikában: egy iowai templomnál öltek meg két nőt

Az iowai Cornerstone templom nagyterme

Fotó: Rod Peterson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze percekkel azután, hogy Biden amerikai elnök az újból fellángoló fegyveres erőszak elleni fellépésre szólította fel a kongresszust, újabb lövöldözés történ. Ezúttal az iowai Ames egyik templomának parkolójában lőtt le egy fegyveres két nőt, majd öngyilkos lett.

Az utóbbi hetekben New York államban gyilkoltak meg tíz feketét egy boltban, majd Texasban történt az utóbbi évek legszörnyűbb iskolai lövöldözése, amelyben 19 gyermek és két felnőtt halt meg, míg ugyancsak tegnap egy oklahomai kórházban lőttek le orvosokat, egy recepcióst és egy beteget, összesen négy embert.

A mostani iowai lövöldözés a Cornerstone fundamentalista keresztény templom parkolójában történt, miközben bent istentisztelet folyt. A kiérkező rendőrök már csak három holttestet találtak, az egyikőjük a támadó volt. Egyelőre nem ismeretes, hogy volt-e kapcsolat a gyilkos és az áldozatok között.

Ugyancsak csütörtökön valaki tüzet nyitott egy a wisconsini Racine-ban tartott temetés gyászoló társaságára, ahol két embert megsebesített.