Újabb rejtélyes haláleset Oroszországban: kizuhant egy toronyházból egy hivatalnok

Újabb rejtélyes haláleset Oroszországban: kizuhant egy toronyházból egy hivatalnok

Szentpétervár (Fotó: Pujalin / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életét veszítette az orosz védelmi tárca munkatársa szerda reggel Szentpéterváron, miután eddig tisztázatlan körülmények között kiesett abból a toronyházból, amelyben lakott – írja a Népszava a Newsweekre hivatkozva.

Az 58 éves Marina Jankina az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette a nyugati katonai körzetben. A hivatalnok Szentpéterváron élt, halálának körülményei meglehetősen rejtélyesek. 

A Newsweek értesülései szerint a nő abban a házban élt, ahonnan kiesett, ráadásul halálának helyszínén, szétszóródva – egyebek között az egyik erkélyen is – hivatalos dokumentumokat találtak. Ezekről többet nem közöltek a hatóságok, azt viszont igen, hogy nyomoznak a rejtélyes halálesettel kapcsolatban. 

A haláleset néhány nappal azt követően történt, hogy Vlagyimir Makarov vezérőrnagyot – akit Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég elbocsátott – holtan találták Moszkva külvárosában, a gyanú szerint öngyilkosságot követhetett el. 

Az orosz-ukrán háború kezdete óta már számos befolyásos orosz vezető és üzletember esett ki az ablakon, esett le a lépcsőn, fulladt meg a medencéjében, vagy követett el „öngyilkosságot” – többnyire olyan emberek, akik hangot adtak a „különleges művelettel” szembeni ellenérzéseiknek vagy valamilyen módon szembekerültek a hatalommal. Azt nem tudni, hogy Marina Jankina esetén is szó lehet-e ilyesmiről.