Három életet követeltek a Kijev elleni dróntámadások

Három életet követeltek a Kijev elleni dróntámadások

Feltételezett öngyilkos drón darabjai Kijevben. Forrás: Vitalij Klicsko / Telegram

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggel újabb dróntámadás érte az ukrán fővárost, Kijev belvárosát csúcsforgalom közben találta el öt öngyilkos drón. A robbanások az eddig napvilágot látott információk szerint három életet követeltek – írta a Reuters. Korábban itt írtunk a Kijevet ért csapásokról, az öngyilkos drónok, melyekkel az oroszok a várost támadták, feltehetőleg Iránból származnak, bár az Iráni külügyi szóvivő ezt tagadta

Mihajlo Podoljak, ukrán miniszteri tanácsadó szerint Oroszországot ki kell zárni a G20-ból, mivel egy olyan országnak, mely civil infrastruktúrát bombáz porig, nincs helye a világ húsz legfejletteb gazdasága között. Vitalij Klicsko kijevi polgármester arról nyilatkozott, hogy a fővárost ért dróncsapásokban egy fiatal házaspár is életét vesztette.

A keleti Szumi területet szintén rakétatámadás érte, a Guardian értesülései szerint ott három ember vesztette életét. A brit lap értesülései szerint az EU-s külügyminiszterek feltehetőleg megállapodtak egy misszióról, amely további segítséget kínálna Ukrajnának. A misszió keretei között 15 ezer ukrán katonát képeznének ki, illetve egy újabb ötszáz millió eurós katonai segélyt folyósítanának Ukrajna számára. A misszióról a miniszterek Luxemburgban fognak tanácskozni.

A zaporizzsjai atomerőmű környékét is újra elkezdte bombázni hétfőn Oroszország, emiatt megint le kellett kapcsolni az ukrán áramhálózatról Európa legnagyobb atomerőművét.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.