Ujhelyi kijelölte Orbán helyét az EP-ben

Ujhelyi kijelölte Orbán helyét az EP-ben

Ujhelyi István az Európai Parlamentben, Orbán Viktort-ábrázoló plakátokkal 2019. március 12-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben folyik a találgatás, hogy vajon a jövőben a Fidesz melyik európai parlamenti frakcióban ül, a szocialista Ujhelyi István Strasbourgban, az EP plenáris ülésén kijelölte Orbán Viktor helyét és beültette az euroszkeptikusok közé. A gerillaakció keretében az egyébként üres teremben több széken is elhelyezte a magyar miniszterelnök plakát méretű fotóját, ezzel a felirattal: „Barátaim, végre megtaláltam az igazi helyemet! Orbán Viktor korábbi néppárti politikus, az Európa-ellenes szélsőjobboldaliak tagja.”

Meg kell említeni, hogy a szélsőséges frakciók egyáltalán nem tiltakoznának az ellen, ha a fideszesek átülnének hozzájuk, vagy a választások után velük alakíthatnának frakciót. Ismeretes, hogy a holland szélsőjobbos Geert Wilders régi rajongója, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság parlamenti vezetője is üzent már Orbánnak, legutóbb pedig a tevékenységét Magyar Nemzet néven folytató Magyar Időkben mondta egy vezető bevándorlásellenes francia politikus, hogy szívesen látja a magyar kormánypártot az ő soraikban.

Ujhelyi így kommentálta az akcióját: „A dühöngő Európa-ellenesek között ott találjuk azt a holland pártot, amely nyíltan szélsőséges politikát folytat, nemrég pedig a kelet-európai, így a magyar munkavállalók ellen indított uszító kampányt. De Orbán új szövetségesei között találjuk a francia Nemzeti Frontot is, amely Putyin környezetéből kapott pénzt EU-ellenes kampányra és amely Putyin szóvivőjének lányát foglalkoztatja gyakornokként az Európai Parlamentben. De ehhez a szélsőséges csoporthoz tartozik céljait tekintve az az osztrák Szabadságpárt is, amely elvette a kint dolgozó magyarok szociális juttatásait.”

Az MSZP-s politikus szerint egyértelműen megrogyott Orbán befolyása az európai politikai színtéren, a vezető politikai erők kilökik maguk közül a magyar miniszterelnököt, ez azonban valós veszélyt és komoly érdeksérelmet jelenthet akkor, amikor a következő uniós költségvetés tárgyalása folyik.