Ukrajna nem hajlandó engedni abból, hogy csak az ukrán lehet hivatalos nyelv az országban

Ukrajna nem hajlandó engedni abból, hogy csak az ukrán lehet hivatalos nyelv az országban

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor megérkezik az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására 2022. február 21-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán külügyminiszter szerint négy pontban nincs egyetértés egyelőre az oroszokkal – ahogy arról a felek között közvetítő Recep Tayyip Erdogan török államfő is említést tett korábban, igaz ő még arról beszélt, Kijev hatból négy pontban megállapodna Moszkvával. Dmitro Kuleba az Ukrajinszka Pravda hírportálnak ezt követően részletezte a négy kifogásolt témát.

Az első az ukrán külügyminiszter szerint a nyelvkérdés. „Ukrajnában az egyetlen hivatalos államnyelv az ukrán, és az is marad” – jelentette ki Kuleba. A tárcavezető szerint emellett Ukrajna mindenekelőtt a tűzszünethez, valamint a biztonság és Ukrajna területi integritásának garanciáihoz ragaszkodik. Kuleba – aki megköszönte a törökök erőfeszítéseit – megjegyezte, hogy Kijev folytatja a párbeszédet Törökországgal és minden érdekelt féllel annak érdekében, hogy helyreállítsa a békét Ukrajna földjén.

A háború híreit ide kattintva tudja percről percre követni!