Ukrajnában járt a Magyar Honvédség főparancsnoka

Ukrajnában járt a Magyar Honvédség főparancsnoka

Ruszin Romulusz dandártábornok az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ruszin-Szendi Romulusz látogatásáról az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-posztja számolt be – írja az Mfor.hu.

A KARD blog vette észre, hogy az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának Facebook-oldalán tegnap este közölték, hogy Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka vezetésével magyar katonai küldöttség látogatott Ukrajnába.

A magyar katonai vezető Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, az ukrán hadsereg főparancsnokával találkozott, illetve ellátogatott számos, az orosz támadásban súlyos károkat szenvedett településre, például Irpinybe, de Mikolajivbe, Ogyesszába és Harkivba is.

A látogatás pikantériáját az adja, hogy miközben legtöbb európai ország vezetője a háború kitörése óta már járt Ukrajnában, egyetlen magas rangú magyar politikus sem vette erre a fáradságot.

Valerij Zaluzsnyij nagyra értékelte a magyar kollégáival ápolt szakmai és baráti kapcsolatokat, és elégedettségét fejezte ki az államok közötti katonai együttműködés színvonalát illetően.