Ukrán külügyminiszter: Oroszország érzi, hogy elvesztette a háborút

Ukrán külügyminiszter: Oroszország érzi, hogy elvesztette a háborút

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Brüsszelben, 2022. április 7-én (Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter harmadik világháborús fenyegetése Moszkva ukrajnai vereségérzetéről tanúskodik – ezt Dmitro Kuleba, az ukrán külügyi tárca vezetője kedden jelentette ki a Twitteren.

Mint arról lapunk is beszámolt, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn az orosz állami televíziónak részletes interjút adott, amelyben figyelmeztette a nyugati államokat, hogy ne becsüljék alá az Ukrajnával kapcsolatos nukleáris konfliktus megnövekedett kockázatát. Mint kifejtette, a harmadik világháborúra vonatkozó veszély „komoly, valós, nem szabad alábecsülni”. Megjegyezte azt is, hogy nem akarja ezeket a kockázatokat mesterségesen felerősíteni, bár sokan ezt szeretnék. 

Kuleba erre válaszul hangsúlyozta, hogy Oroszország kezdi elveszteni azt a reményét, hogy elriassza a világot Ukrajna támogatásától, ezért a harmadik világháború „valós” veszélyét emlegeti. – Ez pusztán azt jelenti, hogy Moszkva legyőzve érzi magát Ukrajnában. Ezért a világnak még inkább támogatnia kell bennünket, hogy győzzünk és megvédjük az európai és a globális biztonságot – hangsúlyozta a külügyminiszter.