„Undorító volt Orbán részéről, hogy Finnország biztonságával játszott”

„Undorító volt Orbán részéről, hogy Finnország biztonságával játszott”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a finn politikusok megköszönték, hogy a magyar parlament támogatta a NATO-csatlakozásukat, a kereskedelmi kamara vezetője kemény üzenetet küldött a majdnem tíz hónapos halogatás miatt – írta meg a 24.hu.

Juho Romakkaniemi, a Finn Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy sokan dicsérik Magyarországot a finn NATO-csatlakozás ratifikációja után. Ám kevés alapja van annak, hogy hálásak legyünk. Valójában undorító volt Orbán részéről, hogy Finnország biztonságával játszott majdnem egy évig, méghozzá azért, hogy „opportunista előnyöket szerezzen”. „Ne felejtsük ezt el” – tette hozzá. A 24.hu megjegyezte, hogy Romakkaniemi a politikába is beágyazott gazdasági szakember, ráadásul kolumnistaként, véleménycikkek szerzőjeként is befolyásos személyiség Helsinkiben.

Ismert, a Fidesz az ellenzék sürgetése ellenére hónapok óta, különböző indokokkal blokkolta a svéd-finn NATO-csatlakozás parlamenti ratifikációját, és a svédekét még mindig nem szavazták meg. Pontosan akkor jelentették be a finnek támogatását, amikor Törökország is közölte, hogy áldását adja Finnország belépésére, de Svédország esetében még nem.