Zelenszkij: Vasútállomáson várakozókra csaptak le az oroszok

Zelenszkij: Vasútállomáson várakozókra csaptak le az oroszok

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kramatorszki vasútállomáson várakozókra csaptak le az orosz megszállók Volodimir Zelenszkij Facebook-posztja szerint. A jelenlévő ukrajnaiak épp arra készültek, hogy evakuálják őket, amikor rakétatámadás érte őket. Közel harmincan életüket vesztették, százan pedig megsebesültek. A rendőrség és a mentőszolgálatok már a helyszínen vannak.

Zelenszkij szerint az oroszoknak nincs meg az erejük és a bátorságuk ahhoz, hogy a harctéren konfrontálódjanak velük, ezért a civil lakosságot gyilkolják inkább. – Ez a gonoszság, ami nem ismer határokat, és ha nem büntetik kellőképp érte őket, akkor nem fog véget érni – tette hozzá az ukrán elnök.

A Reuters szerint két rakéta csapódott be Kramatorszkban. Emberek ezrei tartózkodtak a támadás pillanatában a vasútállomáson – jelentette ki a donyecki régió kormányzója, Pavlo Kirilenko. Mint fogalmazott, az orosz fasiszták (rushists) nagyon jól tudják, hogyan érjék el, amit szeretnének, félelmet és pánikot keltve, annyi civil áldozatot szedve, amennyit csak lehetséges. 

A Zelenszkij által közzétett fotókon, illetve videókon is látszik, amint szerteszét hevernek a holttestek a kramatorszki vasútállomáson, miközben a mentőszolgálatok már a helyszínen vannak.