Vizsgálat indul Romániában a műtét közben lángra lobbant beteg ügyében

Vizsgálat indul Romániában a műtét közben lángra lobbant beteg ügyében

Sürgősségi kórház Bukarestben. A legtöbb helyen az utolsó pillanatban dől el, hova viszik szülni a vajúdó nőket (Fotó: Averaul.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított vizsgálatot Romániában az ügyészség annak páciensnek az ügyében, aki súlyosan megégett egy nyolc nappal ezelőtti műtét közben – közölte az MTI.

Lapunk is beszámolt a döbbenetes esetről: egy 65 éves nő műtéte közben a hírek szerint az orvos rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és amikor az elektromos szikével hozzáért a pácienshez, meggyulladt. A Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselője, Emanuel Ungureanu a saját Facebook oldalán azt írta, hogy információja szerint a vétkes sebész, Mircea Beuran, Ion Iliescu korábbi elnök egykori tanácsadója.

A nő azóta belehalt sérüléseibe.

Az ügyészséggel párhuzamosan a román egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az érintett bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban. Victor Costache egészségügyi miniszter a hétfői kormányülés előtt elmondta: az ellenőrző testület jelentése a jövő hét elejére készül el, de már az előzetes jelentés súlyos rendellenességeket tárt fel Bukarest egyik legnagyobb kórházában. A miniszter hozzátette, mindent megtesz annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő ehhez hasonló, felháborító esemény.