Volodimir Zelenszkij autóbalesetet szenvedett

Volodimir Zelenszkij autóbalesetet szenvedett

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Autóbalesetet szenvedett szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miközben Kijevbe tartott konvojával a nemrég visszafoglalt Izjum városából – közölte az államfő szóvivője. A baleset, amelyről a BBC is beszámolt, már az ukrán fővárosban történt. Az elnököt szállító autó és az őket kísérő jármű egy személyautóval ütközött – közölte a Szergij Nyikiforov. Az Rtl.hu által is idézett szóvivő hozzátette: az elnököt megvizsgálta egy orvos, és nem találtak súlyos sérüléseket.

Zelenszkij pontos állapotáról nem közöltek információkat. Az elnöki járművel ütköző autó sofőrjét az elnököt kísérő orvosok elsősegélyben részesítették, majd mentőautóval kórházba szállították. Az ő sérüléseiről sem közöltek részletes információkat. A baleset körülményeiről egyelőre nem lehet tudni semmit, a szóvivő csak annyit mondott, hogy vizsgálják, hogy mi történt.