WHO: Sürgősen oxigénre van szükség Ukrajnában

WHO: Sürgősen oxigénre van szükség Ukrajnában

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kritikus az orvosi oxigénnel való ellátottság Ukrajnával, ami ki fog hatni a Covid–19 miatt kezelt páciensekre – figyelmeztettek a WHO vezetői a CNN szerint. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) több vezetője is arról beszélt szerdán az amerikai hírcsatorna szerint hogy Ukrajnába oxigént kellene szállítani a koronavírusos és más olyan páciensek kezelése érdekében, akik oxigénre szorulnak. 

Legalább három oxigént előállító üzem bezárt Ukrajnában és a WHO arra készül, hogy a szomszédos országokból szerezzen oxigént Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO általános igazgatója szerint. Az igazgató azt mondta: sürgős szükség van egy biztonságos folyosó létrehozására, hogy az ellátáshoz szükséges szállítmányokat lehessen juttatni a régióba.

Mike Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója szerint a becslések 2000 covid miatt oxigénterápiára szoruló emberről szólnak, de ez a szám azóta nőhetett.

 

Címkék: WHO, ukrajnai háború