Zaporizzsjában egy kórházi szülészetet ért orosz rakétatalálat megölt egy újszülöttet

Zaporizzsjában egy kórházi szülészetet ért orosz rakétatalálat megölt egy újszülöttet

A lebombázott szülészet romjai (Fotó: Olekszandr Sztaruk/Telegram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oroszok az ukrajnai Zaporizzsja megyében lévő Vilnianszkban szerda hajnalban rakétával elpusztítottak egy kórházi szülészeti osztályt – számolt be a Telegramon Olekszandr Sztaruk helyi kormányzó. A támadásban egy újszülött baba életét vesztette.

Zelenszkij elnök közben bejelentette, hogy országszerte több ezer „legyőzhetetlenség-központot” hoznak létre, amelyekben éjjel-nappal ingyenesen biztosítják az alapvető közellátásokat (áramot, fűtést, folyóvizet, internetet) azoknak, akiket ettől az oroszok támadásai megfosztanak.

A hatóságok arra számítanak, hogy ez a tél lesz a független Ukrajna történetének legnehezebb tele, az áramszünetek jövő tavaszig általánossá válhatnak. 

A Guardian is beszámolt arról, hogy az ukrán külügyminisztérium berendelte a magyar nagykövetet Orbán Viktor nagy-magyarországos sálja miatt.

A Gazprom újra az európai gázszállítások csökkentésével fenyegetőzik, ezúttal arra hivatkozva, hogy a Moldovának szánt, Ukrajnán áthaladó gázszállítmányt megcsapolják az ukránok. Erre a moldovai miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy Moldova kifizeti azt a gázt is, amit az ukránok vételeznek.

(Guardian)

Címkék: ukrajnai háború