Zelenszkij: 6000 fölé nőtt az elhunyt orosz katonák száma

Zelenszkij: 6000 fölé nőtt az elhunyt orosz katonák száma

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. február 25-én (Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerda reggeli közlése szerint eddig már több mint 6000 orosz katona vesztette életét az Ukrajna elleni orosz agresszió során. Az elnök kijelentette, hogy hiába folyik immár hat napja a Moszkva által indított invázió, az ellenség nem tudta bevenni az országot a „bombáival és légi csapásaival”.

A kijevi Babij Jar-i mészárlás emlékművét ért orosz támadásra utalva Zelenszkij kifejtette, hogy „a csapás bizonyítja, hogy sok orosz ember számára Kijev abszolút idegen. Semmit sem tudnak Kijevről, a történelmünkről. Csak arra kaptak parancsot, hogy eltöröljék a történelmünket, eltöröljék az országunkat, és eltöröljenek minket is.”

Babij Jar egy szurdok neve Kijev mellett. A nácik és ukrán csatlósaik 1941-ben kihajtották oda a zsidó foglyokat, és összesen 33 771 ukrán zsidót gyilkoltak meg.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!

Címkék: ukrajnai háború