Zelenszkij a háború kezdete óta először ment ki a frontvonalra

Zelenszkij a háború kezdete óta először ment ki a frontvonalra

Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott, videófelvételről készült képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 21-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volodimir Zelenszkij a háború óta először járt Kijeven kívül, a frontvonalon, ennek során Harkivban látogatta meg az Ukrán Fegyveres Erők tagjait, akiknek elismerően gratulált, valamint ajándékokat osztott szét közöttük, hálája jeleként a katonák szolgálataiért – írja a The Guardian.

„Szeretném mindenkinek megköszönni a szolgálatot. Értünk és országunkért kockáztatjátok az életeteket” – mondta a katonáknak.

Az Ukrajna északkeleti részén fekvő Harkiv városa az orosz invázió kezdete óta a leghevesebb harcok színhelye az országban.

Ugyanakkor Zelenszkij a Telegramon közölte, hogy elbocsátotta a harkivi állambiztonsági szolgálat vezetőjét, amiért a háború első napjától kezdve nem dolgozott a város védelmében.