Zelenszkij: Harcolni fogunk az erdőkben, a mezőkön, a partokon, az utcákon

Zelenszkij: Harcolni fogunk az erdőkben, a mezőkön, a partokon, az utcákon

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzethez szól Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A náci Németország elleni brit küzdelemhez hasonlította az orosz invázióval szembeni ukrán ellenállást a londoni alsóház képviselőinek tartott keddi beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkijt, aki videókapcsolaton beszélt a brit parlament tagjaihoz, a képviselők felállva, hangos ovációval és tapsviharral köszöntötték.
Az ukrán államfő kijelentette: az ukránok nem akarják elveszíteni hazájukat, „éppen úgy, ahogy önök sem akarták elveszíteni országukat, amikor a nácik harcba szálltak hazájuk ellen”.

Zelenszkij kijelentette azt is, hogy a háború tizenkettedik napján átlépte a tízezret a hadműveletekben elesett orosz katonák száma. Az ukrán elnök Winston Churchill egykori brit kormányfő 1940-ben elmondott híres alsóházi beszédére emlékeztető szóhasználattal úgy fogalmazott: Ukrajna nem adja meg magát, harcolni fog a tengereken, a levegőben, folytatja harcát saját földjéért. – Harcolni fogunk az erdőkben, a mezőkön, a partokon, az utcákon – tette hozzá.

(MTI)