Zelenszkij tanácsadója szerint lehetnek még krími szabotőrakciók

Zelenszkij tanácsadója szerint lehetnek még krími szabotőrakciók

Brit M270 MLRS rakétarendszer Ukrajnában. (Fotó: Defence of Ukraine)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utóbbi napokban egyre több részlet derül ki azokról a frontvonalaktól viszonylag távoli támadásokról (például a Krím-félszigeten lévő orosz támaszpontok ellen végrehajtott akciókról), amelyeket több mint valószínű, hogy az ukrán erők hajtottak végre, de Kijev hivatalosan nem ismerte el őket.

Most Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója, Mihailo Podoljak interjút adott a Guardiannek. Bár explicite nem ismerte el a támadásokat (úgy tűnik, az ukránok e tekintetben változtatnak kommunikációs taktikájukon), de jelezte, hogy nem lehet kizárni, hogy a következő két-három hónapban további hasonló események fognak történni.

Legutóbb kedden történt több robbanás egy, a fronttól 200 kilométerre lévő lévő krími orosz fegyverraktárnál, illetve vasúti csomópontnál. Podoljak az interjúban elmondta, hogy az ukrán erők ellentámadásba mennek át, és céljuk káoszt okozni az orosz támadók köreiben.

Közben csütörtökre csúcstalálkozót szerveznek Lvivbe Ukrajna, Törökország és az ENSZ között. Az előzetes várakozások szerint jelen lesz Zelenszkij, Erdogan török elnök és António Guterres ENSZ-főtitkár is. A fő téma az ukrán gabonaexport, illetve a zaporizzsjai atomerőmű helyzete lesz.

Címkék: ukrajnai háború