Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Amikor a tervrajz túléli a házat

Szerző: | 2019. szeptember 12., 18:15 | Kultúra

Térey János júniusi búcsúztatása a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június elején, tragikusan fiatalon távozott Térey János, a Paulus és az Asztalizene szerzője, az elmúlt két évtized egyik legtermékenyebb írója. Halála előtt viszont elkészült új verseskötetével, amit a Jelenkor kiadó hozott ki. A Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba mai bemutatóját a Jelenkor oldalán élőben közvetítik. (Frissítés: a Jelenkor időközben azt írta, hogy mégsem tudja megvalósítani a közvetítést. A bemutatót felveszik, a videót pedig holnap teszik majd ki.)

HIRDETÉS - AIP

Pénteken megjelenő számunkban hosszan foglalkozunk a könyvvel, Haklik Norbert és Nagygéci Kovács József írtak róla kritikát és elemzést. Tavaly egyébként interjúztunk is Térey Jánossal, akkor jelent meg Káli holtak című regénye, aminek részleteit a 2018-ban bezáratott Magyar Nemzetben közölte.

HIRDETÉS - AIP

A könyvbemutatón Sárközy Bence kiadóigazgató beszélget Tóth-Czifra Júliával és Szirák Péterrel. Csákányi Eszter verseket olvas, Prieger Zsolt pedig zenél.

(A cím idézet Térey János kötetéből.)

Címkék: Haklik Norbert, Jelenkor, Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba, Nagygéci Kovács József, Sárközy Bence, Térey János


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest