Fullajtár Andrea: Csak a gyenge ember fél a kritikától

Fullajtár Andrea: Csak a gyenge ember fél a kritikától

„Itt minden egyes állampolgár adójáról van szó, és egészen döbbenetesnek tartom, hogy ennek ellenére küzdeni kell a közpénz közpénzként való felhasználásáért." (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyerekeinket átszabják NER-es állampolgárrá, és a kulturális életből is NER-kompatibilis rendszert faragnának, ami hosszú távon nemcsak a társadalmat, de azt is megkárosítja, aki ezt az egészet kitalálta – fogalmazott a Katona József Színház színésze a Magyar Hangnak adott interjújában.

Részletek a Magyar Hang december 20-i (2019/51-52.) számában megjelenő interjúból!

– Hogyan fogadta a társulat, hogy a kormányzati kommunikációban a Katona József Színház „zaklatószínház” lett?
– Váratlanul ért bennünket, hogy a színházzal akarják összemosni a zaklatást, de a támadás hatására összezárt a társulat. Egy család összetartását is az mutatja meg legjobban, hogy tagjai miként reagálnak egy külső hatásra. Nálunk most mindenki rendkívül érzékenyen kezeli a helyzetet, sokkal jobban odafigyelünk egymásra, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, közös Messenger-csoportot alakítottunk, ahol akár éjjel is megoszthatjuk egymással a gondjainkat. Erős csapattá kovácsolódtunk. Talán ez az egyetlen örömteli fejleménye ennek a borzalmas ügynek.

(...)

– Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója szerint a kultúrpolitika lényege, hogy meg tudja fogalmazni, mely értékek mellett teszi le a voksát.
– A kultúrával most az történik, amit az oktatás területén tapasztalunk. A gyerekeinket átszabják NER-es állampolgárrá, és a kulturális életből is NER-kompatibilis rendszert faragnának. Ez nagyon rossz irányba vezet, és hosszú távon nemcsak a társadalmat, de azt is megkárosítja, aki az egészet ki találta. Egy idő után kultúrharcost is kicsinálja, ha mindent betilt.

(...)

Mi az egyetlen örömteli fejleménye a Gothár-ügynek? Hogyan viselik a Színművészeti növendékei az egyetem elleni támadást? A fiatal színészek miként reagálnak a politikai megosztottságra? Menyire lehet hatásos a színpadon megfogalmazott társadalomkritika? Milyen hatása lehet a kulturális életre, ha eltűnnek az alternatív színházi műhelyek? A válaszokat keresse a Magyar Hang január 3-án megjelenő 2020/1. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/1. számban? Itt megnézheti!