HIRDETÉS
HIRDETÉS

Úgy tűnik, valóban elköltöztetik a Természettudományi Múzeumot

Szerző: | 2020. január 22., 15:38 | Kultúra

Költözik ugyan a múzeum, de egyelőre még a telek sincs meg, ahol felépítik majd a gyűjteménynek helyet adó épületet. Tíz év alatt érhet véget a folyamat.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről – írja az Index saját forrásaira hivatkozva. Információik szerint a kérdésről úgynevezett 2-es típusú (vagyis 2000-es sorszámú) határozatot hozott a kormány, amelyet nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így nem kap nagyobb nyilvánosságot.

A portál információi szerint Berner Zsolt főigazgató egy múlt pénteki értekezleten közölte az alkalmazottakkal, hogy a kormány meghozta a végleges döntést az ügyben, tehát a korábbi, előzetes tervekkel ellentétben a költöztetés ténynek tekinthető. A kormánydöntésről azonban a múzeumban senki nem látott írott dokumentumot. A főigazgató elmondása szerint (amelyet több olyan személy közvetített az Index felé, akik hallották őt erről beszélni) ő sem látta a kormányhatározat szövegét, csak a tartalmát ismertették vele szóban.

A határozatban eszerint az szerepel, hogy idén év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül Debrecenbe kell érkeznie. A lap forrásai úgy tudják, hogy már megvan a leendő múzeumnak majd otthont adó telek, de azt először meg kell vásárolnia az államnak Debrecentől. Jelenleg semmilyen épület nem áll rendelkezésre a leendő helyen, tehát a végleges költözés előtt még fel is kell építeni az új múzeumot.

Címkék: Berner Zsolt, Debrecen, kormányhatározat, Magyar Természettudományi Múzeum


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest