HIRDETÉS
HIRDETÉS

Geszti Péter filmterveit is támogatja a Nemzeti Filmintézet

Szerző: | 2020. március 05., 18:12 | Kultúra

Geszti Péter dalszövegíró, énekes, reklámszakember a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Filmintézet a filmgyártásra adott támogatásait. Eszerint a filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 3 millió forintos támogatást szavazott meg Geszti Péter cégének, a Grund Kommunikációs Kft.-nek, amely a Semmelweis címen futó projektjük forgatókönyvét fejleszti. A producer Ditz Edit lesz, a forgatókönyvet pedig Gárdos Péter és Geszti Péter közösen írják majd – vette észre a Hvg.hu.

A bizottság továbbá 405 millió forint támogatást szavazott meg a Ha elfárad, viheti címmel készülő mozifilm gyártására, amelyben Geszti Péter szintén részt vesz. A közlemény szerint a fantasy elemekkel dúsított, egyedi vígjáték egy népszerű, de ihlethiányos írónak – Scherer Péter alakításában – és sosem látott kisfiának nem várt találkozásáról szól. A filmben a főszereplő Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. A forgatás májusban kezdődik Budapesten, és a közönség a tervek szerint jövőre láthatja a filmet a mozikban.

A Ha elfárad, viheti Rohonyi Gábor rendezésében készül. A film producerei Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis), Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany) és Roskó Péter, társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos) lesz.


HIRDETÉS

Címkék: film, Geszti Péter, Káel Csaba, Nemzeti Filmintézet


HIRDETÉS
Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

A vádirat szerint a vadász több ponton is megszegte a vadászatra vonatkozó szabályokat, így többek között azt, amely szerint csak akkor szabad lövést leadni, ha a vadász a vadat kétséget kizáróan felismerte és a lövéssel mások életét, testi épségét nem veszélyezteti.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest