Színészek segítenék a magyartanárok munkáját

Színészek segítenék a magyartanárok munkáját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Katona József Színház művésze, Fullajtár Andrea az Online otthonoktatás Facebook-csoportban tette közzé, hogy Bíró Kriszta, az Örkény Színház színésznőjével közösen úgy határoztak, mivel ebben a rendkívüli helyzetben nekik is rengeteg szabadidejük lett, besegítenének az otthontanulók oktatásába a kötelező olvasmányok felolvasásával.

Ehhez létrehozták a Művészek az online otthonoktatásért nevű zárt csoportot, amelynek célja a leírás szerint, hogy az otthonoktatást segíteni kívánó művészeket egy felületre gyűjtse, és így megkönnyítse a feléjük irányuló kommunikációt. Az akcióhoz már csatlakozott Gryllus Dorka, Simon Kornél, Trokán Anna, Trokán Nóra is.

Elérhető a magyartanárok számára egy közösen szerkeszthető Google-dokumentum is, amelyben meg lehet adni, hogy milyen életkorú gyerekeknek, melyik irodalmi művet, mikor olvassák fel a színészek.

Így taníthatnak koronavírus idején a pedagógusok | Magyar Hang

Online beadandó dolgozat, videós beszámoló, prezentáció – ez várhat a diákokra a koronavírus miatti új oktatási rendszerben.