Házhoz mennek a könyvtári könyvek

Házhoz mennek a könyvtári könyvek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kicsiket mesékkel szórakoztatják a könyvtárosok, míg az otthon maradt felnőttek könyvtári podcastok között válogathatnak az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott könyvtárak.hu oldalon.

Ezek között megtalálni az országos és az adott településre vonatkozó koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket és a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat. De az ismeretek szélesítésére is van lehetőség a könyvtárak e-learning felületein. A Magyar Elektronikus Könyvtárból egyaránt letölthetők szakirodalmi művek, hangoskönyvek, kötelező olvasmányok és szépirodalmi alkotások is.

De személyes kapcsolat nélkül is van lehetőség a könyvtáros segítségét igénybe venni, a könyvtárosokat Skype-on keresztül lehet kérdezni, akik a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz összeállított adatbázis-ajánlókkal segítik gördülékenyebbé tenni ezt az időszakot. Ráadásul a Könyvtári Figyelő, a Könyv, Könyvtár és Könyvtáros folyóiratokhoz az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a járvány ideje alatt teljes körű elektronikus hozzáférést biztosít, de elérhetők a könyvtárak digitalizálási tevékenységének egy része, illetve virtuális kiállítások is.

A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen kért dokumentumokat (könyveket, DVD-ket, CD-ket) pedig előre összekészítik, hogy az olvasónak már csak át kelljen venni azokat.

A könyvtárak pontos szolgáltatásairól interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a könyvtárak.hu oldalon.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.