A hatalom csábításában – interjú Dragomán Györggyel

A hatalom csábításában – interjú Dragomán Györggyel

Dragomán György (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A történelmet úgy is lehet értelmezni, hogy miként csábítja el az embereket újra és újra a hatalom. Én persze mindig is erről írtam, és még sokáig fogok erről írni, kereslettől és kínálattól függetlenül – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Dragomán György, aki jelenleg egy regényen és egy szakácskönyvön dolgozik, és úgy gondolja, mindenkinek hasznos lenne legalább havonta egyszer leülnie beszélgetni egy tudóssal.

Amerre a világ halad, aligha lesz elkerülhető, hogy politizáljunk – mondta az író. – Nagyon könnyű lenne a folyamatos felháborodás állapotában élni, de az most nem segít a munkámban, márpedig most az a legfőbb feladatom, hogy írjak. A véleményemet ismerik, a regényeimet viszont más nem írja meg helyettem” – tette hozzá.

Fájdalmasan érint, de egyelőre élünk – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy nem került-e veszélybe a megélhetésük a járvány miatt.

A 46 éves íróval ezenkívül beszélgettünk a Márai-szövegek korszerűségéről, Marosvásárhelyről és Csernobilról is, valamint a karanténról és a kenyérsütésről, és azokról az évekről, amikor a Ceausescu-érában filmeket szinkronizált. A teljes interjút keresse a Magyar Hang május 8-án megjelent idei 19. számában!

„Nem lehet azt hazudni az embereknek, hogy melegük van, mikor fáznak" | Magyar Hang

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 19. számban? Itt megnézheti!