Balettelőadást írt Trianonról L. Simon László

Balettelőadást írt Trianonról L. Simon László

L. Simon László (Fotó: L. Simon László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy barátság történetén, egy nagyváradi és fehérvári fiú ismeretségén keresztül mutatja be Trianon traumáját L. Simon László a Trianonról született balettelőadásában. A fideszes politikus erről a 444-nek beszélt, hozzátéve, hogy „a cselekmény jóval az első világháború előtt indul, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú együtt tanul a kadétiskolában, majd a háborúban egymás mellett harcolnak. A többi legyen még titok...”

A politikus a Facebook-oldalára posztolt vasárnap egy videót arról, hogy zajlik a balettelőadásuk zenei felvétele. A zenét Kocsák Tibor szerezte, a koreográfus Egerházi Attila volt, míg a stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik. A bemutató december 1-jén lesz a Nemzeti Táncszínházban.

https://www.facebook.com/laszlo.l.simon/videos/3452100464821502/

A 444 kérdezte az egykori kulturális államtitkárt arról, hogyan született az előadás ötlete. – Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, pontosabban egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek – válaszolta a fideszes országgyűlési képviselő.