A Színművészeti elítéli a szélsőséget, a Pesti Srácokat ugyanúgy, mint Gyurcsány Ferencet

A Színművészeti elítéli a szélsőséget, a Pesti Srácokat ugyanúgy, mint Gyurcsány Ferencet

Tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) elítél minden szélsőséges megnyilvánulást, származzon az önjelölt megmondóemberektől, Gyurcsány Ferenctől, vagy a Pesti Srácoktól – írja Mindenféle hamis hangokról című közleményében az SZFE Intézetvezetői Tanácsa.

– Egyrészt nehezményezzük, hogy szakmai álláspontunkat, érveinket összemossák a bennünket „támogató” hangos és taszító nyilatkozatokkal. Másrészt elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a védelmünkben bárki antidemokratikus kijelentéseket tegyen. Harmadrészt határozottan visszautasítjuk az oktatóinkat és a hallgatóinkat durván sértő, szabadságjogaikat alpári módon megkérdőjelező megnyilvánulásokat – olvasható a lapunknak is megküldött szövegben.

Az egyetem kommunikációja transzparens: álláspontja és a történések a modellváltással kapcsolatos hírleveleiből megismerhetők. Azok részéről is megillet bennünket a tájékozódás tisztessége, akik nem értenek velünk egyet. Az SZFE közössége számára mindenekfelett fontos szempont az Universitas sok száz éves hagyománya: az alaptörvény által is biztosított egyetemi autonómia sértetlensége.

A közlemény Gyurcsány Ferenc augusztus 1-jei Facebook-posztjára reagál. – Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot – írta ebben a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Pesti Srácok pedig augusztus 8-án jelentetett meg egy véleménycikket, amelynek szerzője az SZFE hallgatóinak megmozdulásai miatt „zavart érzett az erőben”. – Ez egy egyetem, nem pedig Woodstock vagy Ozora, ahol napokig hentereghettek a fűben, szétcsúszva. Ide tanulni jártok, nem követelőzni. A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok, figyeltek. Próbáltok okosabbak lenni, mint mielőtt odakerültetek volna. De ez a „szabadságos” szöveg nagyon gyenge. És unalmas is – írta a kormányközeli portál alkalmazottja.