A Disney kivégezte a rókát

A Disney kivégezte a rókát

Fotó: Getty Images

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy rendkívül sikeres korszaknak vet véget a Disney azzal, hogy átnevezi a 20th Century Fox-ot. A BBC cikke szerint míg a 85 éves filmes céget már januárban újrakeresztelték 20th Century Studios-szá, addig a televíziós ág mostantól 20th Television lesz.

A Disney a mostani időszakát egyébként is az átnevezésekkel tölti. Míg az ABC Studios-ból és az ABC Signature Studios-ból ABC Signature lett, addig a Fox 21 Television Studios helyett Touchstone Television.

A Disney televízióstúdió vezetője, Craig Hunegs közleményében azt írta: új nap virradt ezzel a cégekre, de közben igyekeznek tisztelegni azok gazdag történelme és a The Walt Disney Company kreatív ereje előtt.

A 20th Century Fox tévé gyökerei 1949-ig nyúlnak vissza, ott pedig olyanokat mutattak be ez idő alatt, mint az eredeti Batman-sorozat, a Simpson család vagy a M*A*S*H. Magát a 20th Century Fox-ot pedig 1935-ben hozták létre, amikor egybeolvadt a Twentieth Century Pictures és a Fox Films. A Disney filmes pályája 1937-ben, a Hófehérke és a hét törpével indult be, ma pedig a stúdió magáénak tudja már a Star Wars-ért felelős Lucasfilmet és a Marvel Studios-t is.

Év elején egyébként már azt sejtették, hogy azért döntöttek az átnevezések mellett, mert szeretnék magukat elhatárolni Rupert Murdoch erősen jobboldali csatornájától, a Fox News-tól. A Disney tavaly rekordösszegért, 71,3 milliárd dollárt fizetve vette meg a Fox-cégeket.