Meghalt a La Bamba énekese, Trini Lopez

Meghalt a La Bamba énekese, Trini Lopez

Trini Lopez (középen) (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolcvanhárom éves korában elkapta a koronavírus-fertőzést, és elhunyt a La Bamba ismert előadója, Trini Lopez. Az amerikai énekes-gitáros kedden halt meg egy Palm Springs-i kórházban.

Trini Lopez olyan slágerek előadásával vált ismertté, mint a Lemon Tree vagy a La Bamba. Utóbbi persze nem az ő szerzeménye, egy mexikói folkdalról van szó, ami Veracruz államban vált népszerűvé, és Ritchie Valens tette igazán népszerűvé 1958-ban. Lopez öt évvel később, 1963-ban dolgozta fel, ez a változat is sokakhoz eljutott.

A zenész 1937. május 15-én született Dallasban, mexikói bevándorlók fiaként. Hamar a kezébe került a hangszer, járta az utcákat és némi apróért szórakoztatta a járókelőket.

https://www.youtube.com/watch?v=YjAvQ22_05I

Frank Sinatra ajánlotta őt be kiadója producerének, majd fel is vették 1963-ban a Trini Lopez at PJ’s-t, ami második helyig jutott a Billboard kétszázas listáján. Egyik első nagy sikere az If I Had a Hammer feldolgozása volt, majd jött a Kansas City, illetve a La Bamba. Szerepelt filmekben, így A piszkos tizenkettőben is.

Lopezt beválogatták a Las Vegas Legends Hall of Fame tagjai közé, olyanok mellett mint Frank Sinatra, Dean Martin, Kenny Rogers és Nat „King” Cole.

Partnere, Joe Chavira azt közölte, hogy nemrég fejezték be az If By Now című számot, amivel élelmiszer-bankokat akartak segíteni a koronavírus-járvány alatt.