HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mundruczó Kornél #freeSZFE pólóban jelent meg a velencei filmfesztiválon

Szerző: | 2020. szeptember 05., 16:51 | Kultúra

Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman filmje bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2020. szeptember 5-én. A filmes seregszemle szeptember 12-ig tart. MTI/AP/Joel C Ryan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mundruczó Kornél rendező és csapata #freeSZFE feliratú pólóban jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon – vette észre a 444.hu. Mint arról lapunk is hírt adott, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjét beválogatták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába. A rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotásának főszereplője Vanessa Kirby és Shia LeBeouf.

Mundruczó mellett Wéber Kata forgatókönyvíró és Petrányi Viktória executive producer is viselte a Színművészetit támogató pólót. A sajtótájékoztatón Mundruczóék elmagyarázták a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondta, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóinak, akik éppen intézményükért küzdenek. – Ez az ügy a mi ügyünk – tette hozzá a rendező.

A rendező nemrég interjút adott lapunknak is. Ebben elmondta: „Ahogy (Vidnyánszky Attila – a szerk.) lebagázsozta az SZFE ügyében tiltakozókat – az ember nehezen mond bármit a nyelvi kultúrára, amit az olyan kifejezések tükröznek, mint ez vagy a libernyák. Én az SZFE-n töltöttem kilenc évet, diákként sok szép emléket, szenvedést és megkísértést, őszinte vágyat és tapasztalatot gyűjtöttem össze, miközben persze más sem érdekelt, mint, hogy elég tehetséges vagyok-e. Diáknak lenni sebezhető állapot, amelyben egy végtelen biztonságot nyújtó intézmény az SZFE. Ezek között a falak között tehetség lakik. Az említett tradíciót, ezt a szellemi bázist ignorálni és leuralni egyszerűen lehetetlen, másrészt végtelenül durva. Jóérzésű embereknek nem szabadna megtenniük. Hozzáteszem, az épületen belül soha nem éreztem semmilyen terrort azt illetően, mit kellene gondoljak.”

Címkék: libernyák, Mundruczó Kornél, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Velencei Filmfesztivál, Vidnyánszky Attila, Wéber Kata


HIRDETÉS
Riadó!

Riadó!

Idézzük Kölcseyt, a nemzet koszorús költőjét: „a kebel lángérzeményi”. És: „ah, mert omladékidon”. Meg: „de gyakran, ah”. Na meg: „lengvén a honcsillag”. Ennyi idézet elég is lesz egy napra.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

Környezeti katasztrófák, globalizáció, totális ellenőrzés: az elmúlt száz évben túltoltunk pár biciklit. Ezekről most le lehet szállni.

Pin It on Pinterest