Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZFE: Jelképes várat állítottak a tüntetők az innovációs minisztérium elé – Videóval

Szerző: | 2020. október 10., 07:59 | Kultúra

A hallgatók által blokád alá volt színművészeti előtt tüntetnek (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Úgy tűnik nem fogynak ki az ötletekből a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) több mint egy hónapja tüntető diákjai: most egy vár-szerű installációt állítottak fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fő utcai épülete előtt, és bejelentették, hogy folyamatosan őrizni fogják. Mint Facebook-bejegyzésükben írják:

„Álljon itt ez a vár, amely a szabad felsőoktatásért létrejött egyetemi összefogást jelképezi. Az autonómia a felsőoktatás, a tudomány, a művészet alapköve – ha elveszik, ezt az alapkövet mozdítják el. Mostantól ezt a várat addig őrzik az ország összes egyeteméről érkező polgárok, ameddig az alaptörvényben garantált egyetemi autonómiát nem látjuk biztosítottnak.”

Még szeptember 1-én vonta blokád alá az SZFE diáksága az egyetem Vas utcai épületét, így tiltakozva az egyetem átalakítása, és konkrétan Vidnyánszky Attila személye ellen, aki tucatnyi más pozíciója mellett az SZFE-t kézi irányításra kapcsoló alapítványi kuratórium vezetésének terhét is magára vállalta.


HIRDETÉS

A diákok csütörtökön sorfallal várták az egyetem újonnan kinevezett kancellárját, Szarka Gábort, akit nem engedtek be a Vas utcai épületbe. Tízpontos követelésükben egyebek mellett garantált autonómiát, a szenátus jogkörének visszaállítását, a kuratórium lemondását követelik, és elutasítják az egyetem modellváltásról szóló törvényt a jelenlegi formájában, ahogy a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot és a felügyelőbizottságot is.

Címkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Szarka Gábor, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Vidnyánszky Attila


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest