Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Máté Gábor: Most a zaklatási ügyet nem szabad nagy dobra verni

Szerző: | 2020. október 13., 18:44 | Kultúra

Máté Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Nem volt kár beleállni Gothár Péter zaklatási ügyébe, mert azért történtek változások, de senkit nem biztatna arra, hogy álljon ki ilyen problémával – ezt mondta a Veiszer Alindának adott interjúban a Katona József Színház főigazgatója, Máté Gábor. A Belvárosi Színházban tartott beszélgetésen a színész-rendezőt arról kérdezték, hogyan látja utólag az esetet. Máté Gábor egyenesen úgy fogalmazott, „most az ilyen esetet nem szabad nagy dobra verni.” Elmondása szerint azért, mert amint náluk megtette valaki, az egész színház került bajba.

HIRDETÉS - AIP

A másik interjúalany, Mácsai Pál azon gondolkozott, mi történt volna, ha nem Karácsony Gergely nyeri a tavalyi főpolgármester-választást. „Nagy lenne-e a pofánk? Hát, ez az igazi kérdés” – jelentette ki. Elmondása szerint mióta „védelem” alá kerültek, azaz fővárosi fenntartású intézménnyé váltak, az foglalkoztatja, ebből a pozícióból hogyan lehet beszélni a politikáról. Most szerinte kevesebb bátorság kell hozzá. De arra jutott, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyében akkor is felemelték volna a szavuk, ha nincsenek biztonságban.

https://www.facebook.com/veiszeralinda/posts/3843363895673901

Szóba került az is, a két színművész sajnálja-e, hogy beültek a POSZT tanácsadó testületébe. Máté Gábor elmondta, megbánta-e, hogy meghívta Vidnyánszky Attilát a saját osztályába, Mácsai Pedig arról vallott, hogy nem hívta rendezni a Nemzeti Színház főigazgatóját.

A beszélgetést Veiszer Alinda a saját oldalán tette közzé kedden fizetős tartalomként, így az tudja megnézni, aki támogatja a projektet Patreonon. A műsorvezető ezzel a vágás és a felvétel költségeit kívánja fedezni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Gothár Péter, Katona József Színház, Mácsai Pál, Máté Gábor, Veiszer Alinda


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest